Reizen Kopenhagen en Malmö voorjaar 2020

In het voorjaar van 2020 organiseren we verschillende unieke kunst- en architectuurreizen naar Kopenhagen en Malmö.

Zesdaagse reis Kopenhagen en Malmö

Maandag
Vertrek Meppel 7.00 uur (mogelijk opstapplaats in Zwolle of Emmeloord). Eind van de middag komen we aan bij ons hotel in het hartje van het centrum van Kopenhagen. Overal vind je eetgelegenheden en je kunt eventueel zelfs nog een rondvaart maken (laatste boot vertrekt 21.00 uur).

Dinsdag
In de ochtend bezoeken we het prachtig verbouwde Statens museum. Wij waren onder de indruk van de schitterende collectie oude, moderne en hedendaagse kunst, van Rembrandt en Rubens tot Matisse, Van Dongen, Munch, Jorn en heel veel meer.  Mogelijkheid voor lunch in het museum. Vervolgens stadswandeling door het oude centrum, we bezoeken o.a Blox van Rem Koolhaas/Ellen van Loon en de Deense bank van Arne Jacobsen. Rest van de middag vrij ter besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Glyptotek (is gratis op dinsdag) en het stadhuis van Kopenhagen (gratis).

Woensdag
In de ochtend bezoeken we de wijk Ørestad ten zuiden van het centrum en bekijken we o.a. de spraakmakende architectuur van Bjarke Ingels, terecht de grote ster van de Deense architectuurwereld.  De rest van het dagprogramma wordt nog verder uitgewerkt.

Donderdag
We starten deze dag met twee heel bijzondere kerken die je absoluut gezien moet hebben. De Grundtvigs Kirke is een reusachtig uit baksteen opgetrokken bouwwerk naar het ontwerp van Peder Vilhelm Jensen-Klint. Een groter contrast is bijna niet mogelijk met de Bagsvaerd Kirke, een fenomenaal betonnen gebouw met een schitterende lichtval. Een absoluut meesterwerk van Jørn Utzon die ook het Sydney Opera House ontwierp.  Via Klampenborg, waar we kort kennismaken met enkele projecten van Arne Jacobsen, rijden we door naar het Louisiana Museum. Wellicht wel het mooist gelegen museum ter wereld met een geweldige collectie. Mogelijkheid tot lunch. Bij goed weer bezoeken we de wereldberoemde Kingo Houses van Jørn  Utzon die op slechts enkele kilometers van het museum liggen. We vertrekken via de spectaculaire Oresundbrug naar ons hotel in het oude centrum van Malmö. 

Vrijdag
Malmö is een verrassend interessante stad met een prachtig oud centrum, maar ook de nieuwe wijk in het voormalig havengebied is zeer de moeite waard. We beginnen de dag echter met een korte wandeling op de Oosterbegraafplaats, bij het grote publiek volstrekt onbekend maar wij waren diep onder de indruk van de onorthodoxe aanpak van de Zweedse architect Sigurd Lewerentz. Van hier rijden we naar het havengebied van Malmö met de iconische ’turning torso’ toren van Santiago Calatrava waar we samen een wandeling maken. Je kan lunchen bij de prachtig aan het water gelegen eetgelegenheden. Lopend of met de bus keren we terug naar het gezellige centrum. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht invullen. Bezoek bijvoorbeeld één van de gratis musea van Malmö. Wij waren zeer gecharmeerd van de Konsthall Malmö.

Zaterdag
We vertrekken bijtijds richting Kopenhagen waar we kort de energiecentrale Amagar Bakke bezoeken. Bjarke Ingels combineerde de centrale met een skipiste….. het resultaat is bizar maar zeer geslaagd en volstrekt uniek in zijn soort. Voordat we naar huis vertrekken bezoeken we nog het prachtig gelegen Arken Museum met o.a. werk van Ai Weiwei en Damien Hirst.

Vertrekdatum 6 daagse reis: 8 juni 2020

Prijs: €765,– op basis van logies en ontbijt, vervoer en excursies met comfortclassbus van Bolderman reizen. Exclusief toegang musea. Toeslag 1 persoonskamer €240,–

U kunt HIER boeken

De reis is niet bijzonder zwaar maar wel redelijk intensief en niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Programma onder voorbehoud.